לאחרונה, רשות המסים בישראל פנתה לעסקים שקיבלו מענקים בגין מלחמת “חרבות ברזל” ודורשת מהם להחזיר חלק מהמענקים שהם קיבלו. מדובר במהלך שמעורר שאלות רבות בקרב בעלי העסקים והציבור הרחב. במאמר זה נבחן את הרקע להחלטה, את הסיבות להחזרת המענקים ואת ההשלכות האפשריות על העסקים והמשק הישראלי.
מלחמת “חרבות ברזל” גרמה לנזקים כלכליים משמעותיים לעסקים רבים בישראל, במיוחד באזורים שנפגעו ישירות מהלחימה. בעקבות זאת, הממשלה החליטה להעניק מענקים כספיים לעסקים שנפגעו, במטרה לסייע להם להתאושש ולהמשיך לפעול. המענקים ניתנו במסגרת תקנות מס רכוש וקרן הפיצויים, והם כללו פיצויים על ירידת מחזורים, הוצאות קבועות ואובדן שכר לעובדים שנעדרו בשל המצב הביטחוני.
הדרישה להשבת מענקים נובעת בין היתר מהסיבות הבאות:
- בחינה על ידי רשות המסים של הנתונים לפיהם נדרשו המענקים.
- איתור שינויים בהכנסות והוצאות העסק שלא קשורים למלחמה.
- אי הבנת הפעילות העסקית של מגיש הבקשה.
- שגיאות בהגשת הבקשות למענקים.
- פרשנות של רשות המיסים לחוק. רשות המיסים מפרשת את החוק כראות עינה אשר עומדת בסתירה לחוק ולתקנות וכן לפסיקת ועדות ערר ובתי המשפט.
למשרדנו הגיעו עשרות פניות של בעלי עסקים הנדרשים להשיב מענקים, לטעמנו בצורה שאינה מוצדקת.
חשוב לדעת – דרישת רשות המסים אינה סוף פסוק וישנם מקרים בהם דיונים מול הרשות מבטלים דרישה זו.
בשנתיים האחרונות הגשנו עשרות השגות ועררים הן בגין מענקי קורונה ולאחרונה לגבי מענקי חרבות ברזל ובכל המקרים עד היום זכינו עבור לקוחותינו בביטול הדרישה להחזר המענקים. מדובר במענקים של מאות אלפי שקלים לכל מגיש בקשה.
נסיונינו בכך שאנו בקיאים כיצד לעלות על הכתב ולהציג את הטיעונים של החברה לזכותה לקבל את מלוא המענקים שמגיעים לה מתוקף החוק.
נשמח לסייע גם לכם.